NAROČANJE

SAMOPLAČNIŠKE
STORITVE
ZVEM vprašalnik
PDF Vprašalnik plakat
Zloženka - pdf
Pri nas uporabljamo aplikacijo
Apliakcija do zdravnika

Splošna bolnišnica Brežice prejela donacijo NLB

DONACIJA NOVE LJUBLJANSKE BANKE – SPOROČILO ZA JAVNOST

Izjava direktorice SB Brežice, Anice Hribar:

»Splošna bolnišnica Brežice je prejela donacijo NLB v višini 9.585 EUR za Porodno-ginekološki oddelek. Z vodstvom oddelka smo se dogovorili, da bi z doniranimi sredstvi pristopili k ureditvi porodne sobe.

Bolnišnica ima za celovito prenovo zahodnega dela oddelka izdelan projekt za izvedbo. Zaradi finančnih težav, s katerimi se bolnišnica ubada, podobno, kot ostale bolnišnice v Sloveniji, s prenovo do sedaj nismo  pričeli. V primeru donacije Nove Ljubljanske banke gre za takšno višino odobrenih sredstev, da smo pred odločitvijo o namenu porabe sredstev temeljito razmisliti, kako ta sredstva najbolj smotrno porabiti. Ugotovili smo, da bi bilo najbolj racionalno pristopiti k celoviti prenovi porodne sobe, ki predvideva poleg posodobitve tudi  njeno povečanje, da bi v prihodnje lahko Posavke ter porodnice iz drugih krajev rodile po želji tudi na alternativni način. Za udejanjenje alternativnih porodov bomo  morali v nadaljevanju nakupiti še potrebno opremo, zato bomo vsakršne donacije veseli tudi v prihodnje.

S posodobitvijo porodne sobe, ki jo bomo pričeli prav po zaslugi donacije NLB, bomo porodnicam zagotovili najsodobneje urejen prostor, v katerem bo v bodoče privekal na svet njihov naraščaj. Prispevek predstavlja približno četrtino potrebnih sredstev za izvedbo projekta, katerega ocenjena vrednost znaša  40.000 EUR. Preostala sredstva bo zagotovila bolnišnica.

Z doniranimi sredstvi bomo uredili prostor, v katerih se pomlajuje naša regija in kjer Posavke in Posavci doživijo najlepše trenutke svojega življenja. Takih dogodkov pa je več kot 500 na leto.«

Izjava direktorice Podružnice Dolenjska, Bela krajina in PosavjeAlenke Janžekovič,

»NLB z akcijo 'Majhni koraki spreminjajo svet na bolje' in z donacijami že tretje leto zapored pomaga slovenskim porodnišnicam. Leta 2015 je sredstva prejela ljubljanska porodnišnica, lani smo pomagali šestim porodnišnicam po državi, letos pa še preostalim sedmim. Z našimi strankami in športniki smo v treh letih zbrali (in podarili) skoraj 136.000 evrov, od tega letos približno 67.000, kar pomeni, da je bila letošnja akcija najbolj uspešna doslej. Veseli in ponosni smo, ker lahko na ta način prispevamo k še boljši zdravstveni oskrbi mamic, najmlajšim pa omogočimo varen prihod na svet.«

Vse objave
Nazaj na vrh