NAROČANJE

SAMOPLAČNIŠKE
STORITVE
ZVEM vprašalnik
PDF Vprašalnik plakat
Zloženka - pdf
Pri nas uporabljamo aplikacijo
Apliakcija do zdravnika
Podmeni

Otroški oddelek

Predstojnica otroškega oddelka:
Sanja Radić Lugarić,
dr. med., spec. pediatrije
Kontaktni telefon:
07 466 81 00
Elektronska pošta: 
sanja.radic-lugaric@sb-brezice.si
Strokovni vodja otroškega oddelka:
Anita Mujakić
, dipl. m. s.
Kontaktni telefon:
07 466 81 00 
Elektronska pošta: 
anita.mujakic@sb-brezice.si


Kontaktni telefon: 07 466 82 42

Obiski v bolnišnici

OddelekDelovnikiNedelje in prazniki
OTROŠKI ODDELEK 11.00 - 17.00 11.00 - 17.00


Otroški oddelek Splošne bolnišnice Brežice je bil ustanovljen pred več kot petdesetimi leti in je temelj razvoja posavske pediatrije. Nahaja se na drugem nadstropju bolnišnične stavbe – severni prizidek B, ki je bil zgrajen leta 1970. 

Na otroški oddelek sprejemamo tako pediatrične, kot tudi kirurške, bolne otroke od novorojenčkovega obdobja pa do osemnajstega leta. Sprejemamo otroke, ki jih k nam napoti njegov osebni pediater ali zdravnik, ki presodi, da otrok potrebuje bolnišnično zdravljenje ali poglobljeno diagnostiko, ter otroke, napotene iz urgentne ambulante. Vsi zaposleni na otroškem oddelku aktivno sodelujemo s pristojnimi službami znotraj in zunaj bolnišnice (specialistični konziliarni pregledi, mikrobiološke preiskave, specialistične laboratorijske preiskave, slikovne preiskave), ki omogočajo celostno obravnavo otrok in mladostnikov. 

Pediatri so zadolženi tudi za redno delo na ginekološko - porodnem oddelku, kjer bivajo zdravi novorojenčki in tisti novorojenčki, ki potrebujejo poostren nadzor in zdravljenje. 

Vsi otroci, mlajši od 6 let, so upravičeni do brezplačnega spremstva enega od staršev (v tem času staršu ne pripada pravica do bolniške), ki med hospitalizacijo sodeluje pri hranjenju, negi in zdravljenju otroka. Na ta način so starši v stalnem stiku s svojim otrokom, kar ugodno vpliva na potek okrevanja. 

Na oddelku je na razpolago igralnica, v kateri otrokom preko igre olajšamo dneve bivanja v bolnišnici. Pri tem aktivno sodeluje tudi oddelčna diplomirana vzgojiteljica (redno zaposlena preko Vrtca Mavrica Brežice), s katero otroci kreativno in zavzeto sodelujejo. 

Ob večjem otroku je lahko do 21. ure prisoten eden od staršev.
Redni obiski so od 11. do 17. ure
(ne več kot dve osebi naenkrat). Informacije o bolniku poda oddelčni pediater ali kirurg med vizito ali pa po telefonu.

Vodnik za starše “Pomagati otroku zmanjšati strah in bolečino med zdravstvenim posegom”


Nazaj na vrh