Podmeni

Pediatrična ambulanta

Kontaktni telefon: 07 466 82 42

V splošni specialistični pediatrični ambulanti, ki obratuje vsak delovnik, obravnavamo otroke z nefrološkimi problemi, kot so primarna nočna enureza, proteinurija. V skladu z aktualnimi smernicami sledimo otroke po preboleli okužbi sečil. Pri starejših otrocih opravimo začetno obravnavo arterijske hipertenzije in RR holter. V sodelovanju z radiologi opravljamo UZ sečil in MCUG. Za UMCG otroka napotimo na ambulanto preiskavo v Pediatrično kliniko Ljubljana. 

V splošni specialistični ambulanti obravnavamo tudi otroke, ki imajo težave s področja prebavil, kot so bolečine v trebuhu, nenapredovanje na teži, dispeptične težave, kronične driske, celiakija, prehranske alergije, kronično zaprtje. Poleg osnovne laboratorijske diagnostike izvajamo obremenitveni laktozno tolerančni test, UZ trebuha ter v sodelovanju z internisti endoskopsko diagnostiko zgornjih prebavil pri večjih otrocih. Diagnostično obravnavamo anemije pri otrocih. Prav tako obravnavamo tudi otroke s prekomerno telesno težo in opravljamo obremenitvene glukozno tolerančne teste. 

Na oddelku deluje 24 - urna Urgentna pediatrična ambulanta, kamor so napoteni otroci iz triažne ambulante ali UC Brežice.

Ordinacijski časi
Dan v tednuoddoZdravnik – specialist pediater
Ponedeljek
11.0013.00zdravnik iz mesečnega razporeda
Torek
11.00
13.00
zdravnik iz mesečnega razporeda
Sreda
12.0018.00Goran Žarković, dr. med.-alergološka ambulanta in zdravnik iz mesečnega razporeda
16.0017.00zdravnik iz mesečnega razporeda
Četrtek
11.0013.00zdravnik iz mesečnega razporeda
Četrtek
16.00
17.30
zdravnik iz mesečnega razporeda
Petek
11.0013.00zdravnik iz mesečnega razporeda


Pulmološko alergološka ambulanta

Kontaktni telefon: 07 466 82 42

Pulmološko alergološka ambulanta deluje v povprečju štirikrat na mesec (ob sredah, po predhodnem naročilu). Opravljamo laboratorijske preiskave, kožna testiranja, provokacijske teste pri alergijah na zdravila, hrano, ipd.. Izvajamo šolo astme, inhalacijsko zdravljenje, spirometrijo, izobražujemo o uporabi adrenalinskega aplikatorja, Po potrebi sodelujemo z alergologi in pulmologi na terciarnem nivoju.


Neonatalna ambulanta

Kontaktni telefon: 07 466 82 42

V neonatalni ambulanti (2x na teden – torek in petek) obravnavamo in sledimo nedonošenčke, zahirančke, novorojence s perinatalnimi okužbami, s podaljšano neonatalno zlatenico in drugimi rizičnimi dejavniki v perinatalnem obdobju. V sodelovanju z radiološkim oddelkom opravljamo UZ možganov. Rizične otroke cepimo proti tuberkulozi. UZ kolkov opravimo vsem novorojenčkom po rojstvu ali do 6. tedna starosti.


Naročanje na pregled:

Za pregled v pediatrični ambulanti ni čakalne dobe.

Alergološka ambulanta dela po dogovoru na tel. št. 07 466 82 42.

Osebno naročanje poteka med ordinacijskim časom. Telefonsko naročanje je možno vsak delovnik od ponedeljka do petka med 7.00 in 15.00 uro na tel. št. 07 466 82 42.

Pacienti lahko napotnico pošljejo tudi po pošti na naslov: SB Brežice, PEDIATRIČNA ambulanta, Černelčeva cesta 15, 8250 Brežice.

Naročilo oz. napotnico lahko oddate tudi preko spletnega obrazca, ki ga najdete na naslednji povezavi: https://narocanje.ezdrav.si/. Lahko pa številko eNapotnice in vašo  KZZ številko pošljete tudi na naslov: pediatrija@sb-brezice.si ali tajnistvo@sb-brezice.si.

OPOZORILO: Vsebina elektronske pošte na poti med pošiljateljem in naslovnikom ni varovana!

V vsakem primeru nam morate za vpis na čakalni seznam predložiti napotno listino najkasneje v 5 dneh (stopnja nujnosti: zelo hitro) oziroma najkasneje v 14 dneh (stopnja nujnosti: hitro ali redno) po njeni izdaji. 

Odgovorna oseba za naročanje: Božič Silva, zdravstveni administrator, kontakt: 07 46 68 242.

Pooblaščena oseba za čakalni seznam: Tanja Cerjak, mag. zn., pomočnica direktorice za področje zdravstvene nege in oskrbe, tel. št.: 07 46 68 226, e-pošta: tanja.cerjak@sb-brezice.si.