NAROČANJE

SAMOPLAČNIŠKE
STORITVE
ZVEM vprašalnik
PDF Vprašalnik plakat
Zloženka - pdf
Pri nas uporabljamo aplikacijo
Apliakcija do zdravnika

Obremenjenost osebja Urgentnega centra v SB Brežice

Urgentni center v Splošni bolnišnici Brežice je ob porastu okužb s COVID v Posavju močno obremenjen.

Zaradi povečanega števila novih okužb s COVID-19 v Posavju in posledično povečanega priliva pacientov v internistično prvo pomoč je osebje Urgentnega centra v SB Brežice zelo obremenjeno, posledično se je podaljšal tudi čakalni čas na obravnavo. Hkrati se je po praznikih povečal tudi priliv ostalih pacientov, napotenih s strani osebnih zdravnikov.

Zaradi prerazporeditve obstoječega osebja na COVID oddelek, kakor tudi zaradi povečanega števila obolelih zdravstvenih delavcev se soočamo s pomanjkanjem kadra v urgentnem centru in delamo na robu zmogljivosti.

Paciente prosimo za razumevanje zaradi podaljšanega čakalnega časa, saj razpolagamo z omejenimi kadrovskimi zmogljivostmi. Na žalost ne moremo, če se na sprejemnem pultu naredi dolga vrsta pacientov, preprosto poklicati še ene ekipe zaposlenih, ker je nimamo.

Pričakujemo, da se bo stanje postopno izboljšalo. Do takrat pa kljub angažiranju vseh kadrovskih kapacitet obravnave potekajo dlje kot običajno, zato paciente prosimo za potrpežljivost in strpen odnos do zdravstvenega osebja.

S spoštovanjem.

Anica Hribar, direktorica

Vse objave
Nazaj na vrh