NAROČANJE

SAMOPLAČNIŠKE
STORITVE
ZVEM vprašalnik
PDF Vprašalnik plakat
Zloženka - pdf
Pri nas uporabljamo aplikacijo
Apliakcija do zdravnika

LIDL - DONACIJA - GRELNO GNEZDECE

Lidl Slovenija je v okviru tradicionalne donacije Deluxe Splošni bolnišnici Brežice – oddelku za ginekologijo in porodništvo predal grelno gnezdece za prezgodaj rojene otroke. Ob 15. obletnici podjetja na slovenskem trgu so del sredstev od prodaje prazničnih izdelkov Deluxe namenili nakupu 15 grelnih gnezdec, ki jih v teh tednih podarjajo še vsem preostalim slovenskim porodnišnicam. Vseslovenski donaciji se je pridružilo tudi društvo Slojenčki z donacijo posteljic za novorojenčke, v katera se umestijo grelna gnezdeca. Predajo donacije je v Brežicah pospremila še podoknica za novopečene mamice, ki jo je izvedla vokalna skupina Muzikalci.

Lidl Slovenija donacijo Deluxe v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet letos podarja že desetič. Tokrat so z donacijo Deluxe vsaki od slovenskih porodnišnic namenili po eno grelno gnezdece. »Letna donacija Deluxe nam vedno znova pogreje srca, letos pa še toliko bolj, saj je namenjena pomoči prezgodaj rojenim otrokom. Nadvse ponosni smo, da letos obdarujemo vse slovenske porodnišnice in tako skrbimo za pomemben korak celostne podpore pri razvoju nedonošenčkov,« so ob predaji donacije sporočili iz Lidla Slovenija. Nedonošeni novorojenčki za prilagajanje na zunanje življenje namreč pogosto potrebujejo podporo in pri tem ima grelno gnezdece pomembno vlogo. Omogoča namreč varno zaščito pred podhladitvami dojenčkov ter ustvarja tesno in prijetno okolje za njihov razvoj in rast.

V Splošni bolnišnici Brežice – oddelku za ginekologijo in porodništvo smo se donacije zelo razveselili in ob tem povedali:

Naša prizadevanja ves čas vodijo k odlični zdravstveni oskrbi porodnic in novorojenčkov, vsaki porodnici se posvečamo individualno. Da bi se ženske pri nas dobro počutile, skrbimo za stalna izobraževanja zaposlenih na oddelku, znatna sredstva pa vlagamo tudi v prenovo prostorov, medicinskih naprav in medicinskih pripomočkov. Naši cilji so jasni, koraki, ki jih delamo k njihovem doseganju pa so s pomočjo donatorjev kot sta Lidl Slovenija in društvo Slojenčki, bolj odločni. Veseli smo, da so se odločili z nakupom grelnega gnezdeca in posteljice za novorojenca, pomagati tudi naši bolnišnici.

Andreja Žertuš, DMS, strokovna vodja ginekološko porodnega oddelka

Anica Hribar, direktorica

Vse objave
Nazaj na vrh