NAROČANJE

SAMOPLAČNIŠKE
STORITVE
ZVEM vprašalnik
PDF Vprašalnik plakat
Zloženka - pdf
Pri nas uporabljamo aplikacijo
Apliakcija do zdravnika

Hiperbarična kisikova terapija (HBOT)

Zdravljenje v hiperbarični komori je lahko nujno, na primer pri hudih zastrupitvah z ogljikovim monoksidom ali pri potapljaški bolezni. Lahko pa je tudi učinkovito dodatno zdravljenje, kot na primer pri poškodbah tkiv, ki nastanejo po obsevanju. To lahko povzroči propadanje drobnega žilja, zaradi česar po določenem času nastanejo rane, ki se ne celijo.

Dobra dodatna terapija je lahko tudi ob kirurških posegih in antibiotični terapiji pri bolnikih s kroničnim vnetjem kosti in kostnega mozga. Enako tudi pri ranah, ki se slabo celijo zaradi slabega pretoka krvi.

Zdravljenje v hiperbarični komori se uporablja tudi pri nekaterih drugih zdravstvenih težavah, kot na primer pri opeklinah, nekaterih infekcijah in slepoti zaradi slabe prekrvavitve mrežnice.

Hiperbarična terapija zagotavlja povečanje količine kisika v tkivih, v katerih je iz različnih razlogov prišlo do zmanjšanja ali celo prekinitve preskrbe s kisikom, kar je ključno za izboljšanje zdravstvenega stanja.

Komora se uporablja tudi v lepotne namene, predvsem za izboljšanje stanja kože.

Hiperbarično komoro v zdravstvene namene že uporabljajo v Centru za baromedicino na Inštitutu za fiziologijo Medicinske fakultete v Ljubljani, ki ga v zadnjem času financira tudi ZZZS.

To so bili glavni razlogi, da smo se v SB Brežice odločili za sklenitev dogovora o sodelovanju s podjetjem biO2 hyperbaric center, ki sicer dejavnost na tem področju opravlja že vrsto let. Bolnikom in drugim prebivalcem, ki jim tovrstno zdravljenje oziroma terapija lahko pomaga, želimo približati dostopnost do te storitve. Storitev je samoplačniška. Več informacij dobite na:

www.bio2.si

info@bio2.si

+386 (0)31 823 455.

Vse objave
Nazaj na vrh