NAROČANJE

SAMOPLAČNIŠKE
STORITVE
ZVEM vprašalnik
PDF Vprašalnik plakat
Zloženka - pdf
Pri nas uporabljamo aplikacijo
Apliakcija do zdravnika

Ginekologija in porodništvo - OBVESTILO - Covid-19

Spoštovane ginekološke pacientke, nosečnice in njihovi partnerji!

Sporočamo vam, da smo zaradi zamejevanja širjenja okužb z Covid -19 zaprli vstop vsem spremljevalcem nosečnic in porodnic v ambulantah in na ginekološko porodnem oddelku.

Prepovedani so obiski za vse hospitalizirane pacientke, tudi porodnice in otročnice.

Odpovedane so vse načrtovane ginekološke operacije, razen carskih rezov, nujnih operacij (zunajmaternična nosečnost, torzija ciste ovarija) in premalignih obolenj (LLETZ, histerektomija zaradi premalignih obolenj maternice-, sumljive ciste jajčnikov, hude krvavitve ipd. - o tem se odloči vaš lečeči zdravnik/operater).

Ambulantna dejavnost na primarnem nivoju (preventivni pregledi pri izbranem ginekologu, odvzemi PAP brisov, kontrolni UZ cist, endometrija ipd.) bodo prestavljeni za 2 tedna za vse pacientke, ki nimajo akutnih oziroma hujših znakov bolezni.

Nosečnicebodo obravnavane nespremenjeno - redno, prav tako matere s težavami po porodu ali carskem rezu. Prosimo, da nas telefonsko obvestite, če ste na naročeni termin bolni (prehladni znaki, vročina, kašelj…), da se dogovorimo o spremenjeni uri ali dnevu pregleda.

Prekinitve nosečnosti se opravljajo praviloma ob sredah. Obvezno je upoštevati, da se lahko v ambulanto zglasijo le ženske, ki nimajo znakov prehladnega obolenja ali vročine!

Urgentna ginekološko-porodniška stanja in porodi se obravnavajo 24 ur na dan - kot doslej.

Izredna navodila veljajo od 16. 3. 2020 do 27. 3. 2020. Naprej bo odvisno od epidemiološkega stanja širitve virusa v Sloveniji.

Hvala za razumevanje. V upanju, da se kmalu vse vrne v stare tire, vas lepo pozdravljamo in vam želimo, da ostanete zdravi.

Mateja Vukmanič Pohar, dr.med., spec. gin. in porod., predstojnica ginekološko-porodnega oddelka

Andreja Žertuš, dipl.babica, strokovna vodja zdravstvene nege ginekološko-porodnega oddelka

Datum: 13.03.2020, Številka: 03-19/20-1

Vse objave
Nazaj na vrh