NAROČANJE

SAMOPLAČNIŠKE
STORITVE
ZVEM vprašalnik
PDF Vprašalnik plakat
Zloženka - pdf
Pri nas uporabljamo aplikacijo
Apliakcija do zdravnika

Donacije na otroškem oddelku

Mesec december je za otroke, sprejete na otroški oddelek, vedno izziv. Ko nas obiščejo trije dobri možje, so kar žalostni, če jih ne pričakajo v domačem okolju. Na otroškem oddelku se zato trudimo, da v teh čarobnih dnevih razveseljujemo otroke ne glede na vrsto obravnave (ambulanta in hospital). Pomembno je, da jim pričaramo praznike v okolju, v katerem se znajdejo in jim na ta način preusmerimo pozornost.

Letos nam je situacija s covid-om nekoliko otežila zadevo, saj dobri možje niso mogli na oddelek v fizični obliki, zato smo bili mi njihovi pomočniki.

Prve decembrske donacije smo se razveselili že v začetku decembra 2020, ko nas je »Podjetniško in poslovno svetovanje, Igor Bohorč, s. p., obdarilo z LCD TV, ki smo ga namestili v sobo 3, ker nam je obstoječi TV prenehal delovati, servis pa ni bil več mogoč. Donacijo nam je ponosno predal mali junak Alex Bohorč. Sedaj so vse sobe na otroškem oddelku (tudi s pomočjo lanskoletne donacije Lions kluba Brežice) opremljene s LCD TV.

Gospodu Igorju Bohorč se iskreno zahvaljujemo.

V Miklavževo jutro smo zakorakalis sveže pečenimi parklji naše bolnišnične kuhinje, sladkimi dobrotami(priboljški, nabavljeni s strani SB Brežice) in darili gospe TanjeŠtefanič Sekulić.

 Gospa Tanjasamoiniciativno donira Miklavževa darila našim otrokom že sedmo leto zapored(pečen parkelj, priročno darilo, sladico ter sadje) za kar se ji iskrenozahvaljujemo.

Na Božični in novoletnivečer pa smo otroke razveselili z zares lepimi darili. Glavni sponzor je bil SPARSlovenija, ki je našim ambulantnim in hospitaliziranim otrokom namenilštevilne igrače različnih starostnih skupin.

Mc Donalds Slovenija je darila popestril s Happy meal igračami, ki jih uporabljamo tudi kot nagrado za pogum pri različnih aktivnostih (po snemanju EKG, vstavitev venoznega kanala, laktozno testiranje, alergološko tesitanje, ipd.). Za otroka je dobra vzpodbuda po junaško opravljenem posegu, neprecenljiva.

V darilni paketek smodali tudi naravni plastelin. Gnetko. Gnetko je doma narejen plastelin, namenjentudi mlajšim otrokom. Narejen je izključno iz naravnih sestavin, ki so užitne,tako da otroku ne morejo škoditi. Je zelo mehak, dišeč in ima dolgi roktrajanja. Lastnici podjetja Gnetko.si - Petra Zajec, se za tovrstnodonacijo iskreno zahvaljujemo.

Vsekakor pa ni praznikabrez sladic. Za piškote, bonbone, čokoladne ruladice, Bobi-palčke, Frutabele,krem-bananice, sokove in ostale priboljške je že drugo leto zapored poskrbelatrgovina Cash&Carry Krško. Vodstvu poslovalnice se za odobrenodonacijo iskreno zahvaljujemo.

Gospa Tatiana GodinaMarin, vodja oddelka za otroke/Adventistična cerkev, nas je razveselila zgesto pozornosti za zaposlene. Ambulantnim in hospitaliziranim otrokom smorazdelili prejete voščilnice, ki smo jih izdelali otroci in starši v okviruobjavljenega projekta "Rad te imam", osebju pa so s sadjem inprigrizkom polepšati praznične dni. Junak Don nam je ponosno predaldonacijo in nam sporočil, da se je pri voščilnici zelo potrudil.

Zaposlene otroškegaoddelka pa je tik pred prazniki razveselila tudi gospa Danica z domačimipriboljški. Gospe Danici Ozimc se za vložen trud v peko sladic iskrenozahvaljujemo.

Z dobrodelno akcijo paso delavci OŠ Velika Dolina, starši otrok in krajani že četrtič zaporeddonirali pletene in kvačkane izdelke za otroke, ki se zdravijo na našemoddelku. Izdelke smo razstavili, da so si jih lahko starši sami izbrali obupoštevanju vseh priporočil glede dotikanja izdelkov. Pridnim sokrajanom,delavcem OŠ in staršem se iskreno zahvaljujemo. Knjigo zahvale z vtisi starševbomo posredovali naknadno.

Vsem omenjenim donatorjem hvala za izkazano spoštovanje do otrok in nas zaposlenih. »Kdor da, tudi prejme«.

Anita Mujakić, DMS, strokovna vodja otroškega oddelka

Vse objave
Nazaj na vrh