NAROČANJE

SAMOPLAČNIŠKE
STORITVE
ZVEM vprašalnik
PDF Vprašalnik plakat
Zloženka - pdf
Pri nas uporabljamo aplikacijo
Apliakcija do zdravnika
Podmeni

Anesteziološka ambulanta

Na oddelku za anesteziologijo, reanimatologijo in intenzivno zdravljenje opravljamo specialistično bolnišnično in specialistično anesteziološko dejavnost. Oddelek nudi anesteziološke storitve pri vseh operativnih posegih (kirurških, ortopedskih in ginekoloških). V okviru anesteziologije nudimo anesteziološko predoperativno pripravo bolnikov na operacijo. Izvajamo varne in kakovostne regionalne, splošne in kombinirane anestezije.


Anesteziološka ambulanta - ordinacijski čas
Dan v tednuoddoZdravnik – specialist anesteziologije in reanimatologije
Ponedeljek
8.00
11.30
11.00
14.00
Zdravnik iz mesečnega razporeda: Marko Hauptfeld dr. med. ali Milena Lajtner, dr. med. ali Nataša Pirc, dr. med. ali Matic Žvar, dr. med. ali Barbara Prosen, dr. med. ali Igor Đarmati, dr. med. ali Robert MIkulčič, dr. med. ali Jan Bogovič, dr. med.
Sreda
8.00
11.30
11.00
14.00
Zdravnik iz mesečnega razporeda: Marko Hauptfeld dr. med. ali Milena Lajtner, dr. med. ali Nataša Pirc, dr. med. ali Matic Žvar, dr. med. ali Barbara Prosen, dr. med. ali Igor Đarmati, dr. med. ali Robert MIkulčič, dr. med. ali Jan Bogovič, dr. med.


Protibolečinska ambulanta

V okviru oddelka že vrsto let deluje protibolečinska ambulanta oziroma ambulanta za zdravljenje bolečine (akutne in kronične), ki jo vodi specialist anesteziolog. Zavedamo se, da je bolečina pri mnogih prebivalcih izredno moteč faktor normalnega načina življenja, saj onemogoča kakovostno življenje. 

Prvi obisk v ambulanti izkoristimo za pogovor s pacientom in svojci ter se skušamo seznaniti o tipu, trajanju, vzroku in jakosti bolečine. Za to ocenitev uporabljamo določene lestvice in vprašalnike. Glede na podatke se odločimo o vrsti terapije in o načinu lajšanja bolečin. Zaželeno je, da pacient s sabo prinese specialistične izvide, laboratorijske izvide, izvide rentgenskih, CT in MR preiskav. Prav tako so pomembni izvidi o zdravljenju drugih kroničnih bolezni, znan mora biti seznam zdravil, ki jih pacient uživa redno ali občasno, pomemben pa je tudi seznam vseh zdravil in njihovi odmerki, ki jih je pacient do sedaj jemal za zdravljenje bolečine. 

V okviru ambulante zdravimo več tipov bolečine: 

 • akutna postoperativna bolečina, 

 • glavoboli, 

 • kronična obrazna bolečina, 

 • akutni herpes zoster in poherpetična bolečina, 

 • bolečina v mišicah, 

 • kronični bolečinski sindrom, 

 • kronična nevropatska bolečina, 

 • fibromialgija, 

 • bolečina v hrbtenici in sklepih, 

 • kronična rakava bolečina. 


Metode zdravljenja: 

 • Medikamentozne metode, 

 • Neinvazivne metode – tens, ultrazvok – v sodelovanju s fizioterapijo. 

 • Invazivne metode – v sodelovanju z Univerzitetnim kliničnim centrom Ljubljana, in sicer blokade perifernih živcev s pomočjo ultrazvočne in rentgenske metode, 

 • Nekonvencionalne metode zdravljenja – akupunktura. 


Za zdravljenje neznosno hude bolečine uporabljamo infuzije analgetikov v okviru dnevne bolnišnice. Če je potrebno, bolnika hospitaliziramo in bolečino lajšamo pod stalnim nadzorom zdravnika specialista in medicinske sestre. 


Protibolečinska ambulanta - ordinacijski časi
Dan v tednuoddoZdravnik – specialist anesteziologije in reanimatologije
Ponedeljek
15.0018.00Barbara Prosen, dr. med.
Sreda
11.0014.00Nataša Pirc, dr. med.
Četrtek
13.0015.00Barbara Prosen, dr. med.


Naročanje na pregled: 

Osebno ali telefonsko naročanje je možno vsak delovnik od ponedeljka do petka med 7.30 in 9.30 uro na tel. št. (07) 46 68 118. 

Pacienti lahko napotnico pošljejo tudi po pošti na naslov: SB Brežice, PROTIBOLEČINSKA amb., Černelčeva cesta 15, 8250 Brežice. 

Elektronsko se lahko naročite na:  https://narocanje.ezdrav.si/. Lahko pa številko eNapotnice in vašo KZZ številko pošljete tudi na naslov:

tinkara.pacek@sb-brezice.si, protibolecinska.amb@sb-brezice.si ali tajnistvo@sb-brezice.si.  

OPOZORILO: Vsebina elektronske pošte na poti med pošiljateljem in naslovnikom ni varovana!

V vsakem primeru nam morate za vpis na čakalni seznam predložiti napotno listino najkasneje v 5 dneh (stopnja nujnosti: zelo hitro) oziroma najkasneje v 14 dneh (stopnja nujnosti: hitro ali redno) po njeni izdaji. 

Pooblaščena oseba za čakalni seznam: Tinkara Pacek, dipl. m.s., strokovni vodja CIT.


Nazaj na vrh