NAROČANJE

SAMOPLAČNIŠKE
STORITVE
ZVEM vprašalnik
PDF Vprašalnik plakat
Zloženka - pdf
Pri nas uporabljamo aplikacijo
Apliakcija do zdravnika
Podmeni

NALEZIMO SE DOBRIH NAVAD – CEPIMO SE

Epidemija covida-19 je povzročila eno največjih kriz v zadnjem stoletju in učinkovita cepiva proti covidu-19 so v tem trenutku edino realno upanje, da se epidemija ne bo ponovila tudi v naslednji hladni sezoni. Poleg učinkovitih in varnih cepiv pa je za zajezitev epidemije potrebna zadostna precepljenost celotnega prebivalstva. Zato bo vsak od nas s cepljenjem prispeval tako k svoji zaščiti kot tudi k zaščiti drugih in rešitvi izjemno velikega problema, ki že predolgo hromi naša življenja.

Zdravstveni delavci smo pri svojem delu vsakodnevno v neposrednem stiku s pacienti, zato smo bolj izpostavljeni okužbi, hkrati pa lahko virus prenašamo tudi na naše paciente in svoje bližnje. Med skupinami, ki jim Svetovna zdravstvena organizacija in Centri za nadzor nalezljivih bolezni še posebej priporočajo cepljenje kot najučinkovitejši ukrep za zaščito našega zdravja ter zdravja naših bližnjih, smo tudi zdravstveni delavci.

Odločitev za cepljenje proti covidu-19 je vsekakor vaša, odgovornost do nas in drugih pa je v rokah nas vseh. Ne pozabimo, da je cepljenje proti covidu-19 izkaz odgovornosti do drugih, ki so lahko krhkega zdravja in podvrženi resnim zapletom. Zavedati pa se moramo tudi, da smo s svojim dejanjem pomemben zgled tako našim pacientom kot tudi drugim, ki se odločajo za cepljenje.

Ker se zavedamo, da je ključnega pomena pri odločitvi vsakega od nas predvsem naše zaupanje v varnost in učinkovitost cepiva, spodaj objavljamo zloženko z najpogostejšimi vprašanji javnosti in odgovori strokovnjakov glede cepljenja proti covidu-19. Vse informacije o cepivih in cepljenju so zbrane tudi na posebni spletni strani Nacionalnega inštituta za zdravje, www.cepimose.si, namenjeni tako splošni kot strokovni javnosti.

Pomembno je, da za uspešno ustavitev epidemije stopimo skupaj.

Zato se čim prej nalezimo dobrih navad in se cepimo v čim večjem številu.


Center za komuniciranje /Communication Department

Image titleImage title


Nazaj na vrh